Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 27 do 31 października 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa brokułowo-szpinakowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), risotto z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym (mąka pszenna, białko mleka), surówka z kapusty pekińskiej (białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka), sznycel mielony (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), buraczki czerwone, kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna), pierogi z serem na słodko (mąka pszenna, jajka, białko mleka), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Zupa serowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), filet drobiowy w cieście włoskim (mąka pszenna, białko mleka, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z selera i marchewki (jajka), kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Krem marchwiowo-cebulowy z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, seler, białko mleka, jajka), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy


