Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 27 do 31 października 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
Zupa brokułowo-szpinakowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Risotto z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym (mąka pszenna, białko mleka)
- Surówka z kapusty pekińskiej (białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po góralsku (białko mleka, soja), dufinki ziemniaczane, surówka z jabłka i pora (jajka, białko mleka) + zupa brokułowo-szpinakowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
ŚRODA
- Fasolka po bretońsku z pieczywem (seler, białko mleka, soja)
- Pierogi z serem (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Nuggetsy z kurczaka z dipem słodkie chili (mąka pszenna, jajka), frytki, mix sałat z sosem winegret + fasolka po bretońsku z pieczywem (seler, białko mleka, soja)
CZWARTEK
- Zupa serowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kotlet na grybowski sposób (mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z selera i marchewki (jajka)
PIĄTEK
- Krem marchwiowo- cebulowy z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, seler, białko mleka, jajka)
- Miruna pod pierzynką szpinakową
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kiszonej kapusty


