Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 26 do 30 czerwca 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Śniadanie: napój mleczny – kawa zbożowa, chleb słonecznikowy i pszenny z masłem, kiełbasą krakowską podsuszaną, rzodkiewką, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem, risotto z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym, kompot wieloowocowy
*alergeny: seler, gluten, białko mleka - Podwieczorek: ciasto drożdżowe, woda Jurajska Junior
*alergeny: gluten, jaja
WTOREK
- Śniadanie: zupa mleczna – płatki bezglutenowe kukurydziane na mleku, chleb wieloziarnisty i pszenny z masłem, dżem niskosłodzony, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: rosół z lanym ciastem, kotlet schabowy z ziemniakami, mizeria, kompot wieloowocowy
*alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka
- Podwieczorek: nektarynka, ciastka owsiane, soczek Leon 100%
*alergeny: cytrusy, gluten
ŚRODA
- Śniadanie: napój mleczny – mleko, chleb bułkowy z masłem, serem żółtym, papryką świeża, sałatą masłową, herbata z miodem
*alergeny: białko mleka, gluten, miód - Obiad: zupa krem z porów z grzankami, pierogi ruskie lub z wiśnią, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, gluten, seler - Podwieczorek: kanapeczki z pieczywa słonecznikowego z masłem, filetem pieczonym z indyka, herbata z cytryną
*alergeny: gluten, cytrusy
CZWARTEK
- Śniadanie: zupa mleczna – kasza manna na mleku, chleb domowy i pszenny z masłem, pasztetem pieczonym drobiowym, ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: zupa z soczewicy, filet z kurczaka duszony w ziołach, ziemniaki młode z koperkiem, surówka wiosenna, kompot z czarnej porzeczki
*alergeny: gluten, seler, soczewica
- Podwieczorek: jogurt naturalny z truskawkami, chrupki kukurydziane, woda mineralna
*alergeny: białko mleka
PIĄTEK
- Śniadanie: napój mleczny – kakao naturalne, chleb mieszany i pszenny z masłem, pastą z makreli, pomidorem, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: barszcz ukraiński z botwinką, sznycelki ziemniaczane w sosie jogurtowym podawane z fasolką szparagową, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, gluten, seler, jaja - Podwieczorek: chałka z masłem, ćwiartka arbuza, woda mineralna
*alergeny: gluten, jaja