Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 5 do 9 maja 2025 roku.
ZESTAW 1
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Szkolna), klasy I-V
- Szkoła Podstawowa nr 2 im. św. Jana Pawła II w Grybowie
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka), kotlet drobiowy po parysku (mąka pszenna, jajka), młode ziemniaki z koperkiem (białko mleka), marchew z pomarańczą, kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), gulasz wieprzowy z kaszą wiejską (mąka pszenna), surówka Colesław, kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), makaron z jabłkami i cynamonem (mąka pszenna), kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), młode ziemniaki z koperkiem (białko mleka), mizeria (białko mleka), kompot wieloowocowy
ZESTAW 2
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Węgierska), klasy VI-VIII
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka), kotlet drobiowy po parysku (mąka pszenna, jajka), młode ziemniaki z koperkiem (białko mleka), marchew z pomarańczą, kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), gulasz wieprzowy z kaszą wiejską (mąka pszenna), surówka Colesław, kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), makaron z jabłkami i cynamonem (mąka pszenna), kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), młode ziemniaki z koperkiem (białko mleka), mizeria (białko mleka), kompot wieloowocowy