Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 5 do 9 maja 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet schabowy z patelni (mąka pszenna, jajka), młode ziemniaki z koperkiem (białko mleka), sałata lodowa z warzywami i sosem jogurtowo-majonezowym (jajka, białko mleka)+ zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet drobiowy po parysku (mąka pszenna, jajka)
- Młode ziemniaki z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z pomarańczą i słonecznikiem
ŚRODA
- Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Placek po węgiersku (mąka pszenna, jajka)
- Colesław
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem (seler, białko mleka, mąka pszenna)
- Udko z kurczaka faszerowane /por, pieczarka, ser żółty/ (białko mleka)
- Młode ziemniaki z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z selera i jabłka (białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Młode ziemniaki z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)