Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 20 do 24 stycznia 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Kapusta zasmażana (białko mleka, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po góralsku (białko mleka), ziemniaki opiekane (białko mleka), surówka z cukinii + zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Udko faszerowane (soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Krokiety po meksykańsku (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, mix sałat z sosem winegret+ barszcz czerwony zabielany (seler, mąka pszenna, białko mleka)
CZWARTEK
- Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Placek po węgiersku (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Surówka z białej kapusty
PIĄTEK
- Zupa cebulowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Ryba po grecku (mąka pszenna, seler)
- Ziemniaki opiekane z masłem ziołowym (białko mleka)
- Sałatka z roszponki z granatem