Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 24 do 28 maja 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Tradycyjna zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami
*(alergeny: seler, jaja, mleko i produkty pochodne, gluten) - Kompot z czarnej porzeczki z dodatkiem aronii
*(alergeny:…)
WTOREK
- Domowy rosół z makaronem i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Brizol wieprzowy z cebulką i ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Sałatka z kapusty pekińskiej
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Krem brokułowy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Gulasz z łopatki wieprzowej z kaszą
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Warzywa z pieca
*(alergeny:…) - Kompot owocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem mała muszelka
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Filet drobiowy w cieście z ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Sałata zielona z jajkiem, rzodkiewką i sosem jogurtowym
*(alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne) - Kompot śliwkowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Bulion warzywny z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Łazanki z kapustą i grzybami
*(alergeny: gluten, jaja, soja, mleko i produkty pochodne) - Kompot wiśniowy
*(alergeny:…)