Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 14 do 18 września 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z zacierką
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Gulasz z indyka w sosie własnym z kaszą pęczak
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Pomidor okraszany cebulką i szczypiorkiem
*(alergeny: pomidor)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Karczek po królewsku z ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Fasolka szparagowa na maśle
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- Zupa brokułowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pierogi leniwe z serem – wyrób własny
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Udko po staropolsku, ziemniaki opiekane, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
CZWARTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Lasagne bolognese z sosem beszamelowym i świeżą bazylią
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Mix sałat z warzywami
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten mleko i produkty pochodne) - Ryba panierowana z pieca z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, ryba, jaja) - Marchew z jabłkiem i porem
*(alergeny:…)