Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 13 do 17 kwietnia 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- Kapuśniak z ziemniakami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Pierogi ruskie wyrób własny z cebulką i boczkiem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne)
lub
- DANIE EXTRA: Pierś grilowana, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- Tradycyjny rosół z makaronem i warzywami okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Udko faszerowane bez kości z ziemniakami z koperkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Ćwikła z chrzanem
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Lazagne ze świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Mix sałat z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegrette
*(alergeny: pomidory, gorczyca)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po wiedeńsku, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, soja)
PIĄTEK
- Żurek na naturalnym zakwasie z jajkiem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Filet z miruny panierowany z ziemniakami puree
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, soja, ryba) - Surówka z białej kapusty i marchewki z sosem majonezowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)