Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 04 do 08 listopada 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa porowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron kokardka z sosem neapolitańskim, parmezanem i bazylią
*(alergeny: gluten, białko mleka, seler)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
WTOREK
- Rosół z makaronem i warzywami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Kotlet schabowy
*(alergeny: jaja, gluten, soja) - Ziemniaki puree z koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Marchew z groszkiem
*(alergeny: białko mleka, gluten)
ŚRODA
- Zupa serowa z makaronem świderki
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten, jaja) - Bigos z pieczywem
- *(alergeny: białko sojowe)
lub
- DANIE EXTRA: Cordon blue, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z kluseczkami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Eskalopki drobiowe z serem żółtym i ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z cukinii
*(alergeny: białko mleka)
PIĄTEK
- Krem brokułowy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, soja) - Ryż z truskawkami
*(alergeny: białko mleka, truskawki)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)