Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 14 do 18 października 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa porowa z makaronem mini muszelką okraszana natką pietruszki
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten, jaja) - Gulasz z szynki z kaszą jęczmienną wiejską
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Sałatka z pomidora ,cebulki i szczypiorku
*(alergeny: pomidor) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Rosół z makaronem nitki z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Karczek duszony
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Ziemniaki puree z koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Sałatka z czerwonych buraków
*(alergeny:…) - Kompot z wieloowocowy
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa koperkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, jaja), białko mleka) - Kasza manna z musem truskawkowym
*(alergeny: białko mleka, gluten, truskawki) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Kotlet schabowy z ziemniakami puree
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Fasolka szparagowa okraszana masłem i bułką tartą
*(alergeny: gluten, soja) - Kompot z wieloowocowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Naleśniki z serem / konfiturą śliwkową
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)