Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 04 do 08 marca 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Gulasz z indyka z kaszą wiejską
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Brokuł z kalafiorem
*(alergeny: …)
lub
- DANIE EXTRA: Devolay, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Bryzol okraszany boczkiem i cebulką z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z buraków, papryki i natki pietruszki
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa jarzynowa z ziemniakami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Makaron z serem twarogowym
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba)
CZWARTEK
- Krupnik zabielany okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pieczeń rzymska z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Surówka z kapusty włoskiej
*(alergeny: białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, ryba, jaja) - Surówka z marchwi, jabłka i pora
*(alergeny: …)