Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 04 do 08 marca 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Gulasz z indyka z kaszą wiejską
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Brokuł z kalafiorem
*(alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Bitki schabowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z buraków i natki pietruszki
*(alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa jarzynowa z ziemniakami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Makaron z serem twarogowym
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z agrestu i truskawki
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Krupnik zabielany okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pieczeń rzymska z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Surówka z kapusty włoskiej
*(alergeny: białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Ryż z truskawkami
*(alergeny: białko mleka, truskawki) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)