Stołówka poleca: jadłospis dla szkół od 10 do 14 kwietnia 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa porowa z zacierką
- zrazy wieprzowe z kaszą wiejską
- surówka szwedzka z ogórkiem kiszonym
- kompot wieloowocowy
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten
- rosół tradycyjny z makaronem
- filet z kurczaka duszony w ziołach z ziemniakami puree
- brokuł z wody
- kompot wieloowocowy
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- barszcz z uszkami
- jabłka w cieście
- kompot wieloowocowy
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa pomidorowa z ryżem
- pieczona pałka z kurczaka z ziemniakami puree
- surówka z czerwonej kapusty
- kompot wieloowocowy
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- żurek z jajkiem i grzankami
- makaron z serem
- kompot wieloowocowy