Stołówka poleca: Jadłospis dla klientów stołówki

Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 10 do 14 kwietnia 2017 roku.

PONIEDZIAŁEK

*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja

  • zupa porowa z zacierką
  • zrazy wieprzowo-wołowe z kaszą wiejską
  • surówka szwedzka z ogórkiem kwaszonym
  • danie extra: rumsztyk z cebulką i ziemniakami puree z koperkiem, surówka + zupa
WTOREK

*Alergeny: seler, gluten

  • rosół tradycyjny z makaronem
  • filet z kurczaka duszony w ziołach z ziemniakami puree
  • brokuł z wody
ŚRODA

*Alergeny: seler, gluten, białko mleka

  • barszcz z uszkami
  • jabłka w cieście
  • danie extra: kotlet po grybowsku z ziemniakami puree, surówką + zupa
CZWARTEK

*Alergeny: seler, gluten, białko mleka

  • zupa pomidorowa z ryżem
  • udko po staropolsku z ziemniakami puree
  • surówka z czerwonej kapusty
PIĄTEK

*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja

  • żurek z jajkiem i grzankami
  • makaron z serem

* w jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergię lub reakcje nietolerancji.

Rozporządzenie ministra rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 23 grudnia 2014 r w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2014 r. poz. 669 z późn. zm.)