Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 20 do 24 października 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
OBIAD: Zupa z białych warzyw z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), makaron kokardki z kurczakiem, suszonymi pomidorami i szpinakiem (białko mleka, mąka pszenna), kompot wieloowocowy
WTOREK
OBIAD: Zupa ogórkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), ryż z musem owocowym (białko mleka), kompot wieloowocowy
ŚRODA
OBIAD: Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka), jeżyki drobiowe (jajka, mąka pszenna), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Zupa pomidorowo-paprykowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), bitki ze schabu w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z selera i żurawiny (jajka, białko mleka), kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Krem z dyni z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy