Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 13 do 17 października 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), makaron kokardki z sosem bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler), kompot wieloowocowy
WTOREK
- NIECZYNNE – Dzień Nauczyciela
ŚRODA
- OBIAD: Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), kasza manna z musem truskawkowym (mąka pszenna, białko mleka), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna), gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską (mąka pszenna, białko mleka, seler), surówka Colesław, kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka), racuchy z jabłkiem okraszane cukrem pudrem (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy