Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 20 do 24 października 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z białych warzyw z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Makaron tagliatelle z kurczakiem, suszonymi pomidorami i szpinakiem (białko mleka, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Żeberka na kapuście (mąka pszenna), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka) + zupa z białych warzyw z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Zupa ogórkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Roladka z karczku (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z czerwonej kapusty
ŚRODA
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Jeżyki drobiowe (jajka, mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
CZWARTEK
- Zupa pomidorowo-paprykowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Bryzol z boczkiem i cebulką (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z selera i żurawiny (jajka, białko mleka)
PIĄTEK
- Krem z dyni z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Słomiany placek (białko mleka, mąka pszenna) z makrelą, surówka Colesław + krem z dyni z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)