Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 29 września do 3 października 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa serowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), filet z kurczaka w sosie śmietanowym z ryżem (mąka pszenna, białko mleka), bukiet warzyw, kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Zupa dyniowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), filet drobiowy po parysku (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z włoskiej kapusty (jajka), kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna, białko mleka), łazanki z kapustą (mąka pszenna, soja), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Krem z soczewicy czerwonej z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka), bitki ze schabu w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), buraczki z chrzanem, kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa brokułowo-jarmużowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy