Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 15 do 19 września 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka), makaron świderki z sosem bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler), kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Zupa brokułowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), filet drobiowy w cieście włoskim (mąka pszenna, białko mleka, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z białej i czerwonej kapusty (jajka), kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Rosół z makaronem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka), sznycel mielony (mąka pszenna, białko mleka, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), mizeria (białko mleka), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Zupa marchwiowo-cebulowa z grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja), pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka), kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z marchwi i jabłka, kompot wieloowocowy