Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 29 września do 3 października 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa serowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Bigos z kiełbasą i pieczywem (mąka pszenna, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Filet z kurczaka zapiekany z mozzarellą, pomidorami i bazylią (mąka pszenna, białko mleka) + frytki, surówka z pora i jabłka (białko mleka, jajka) + zupa serowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Zupa dyniowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Filet drobiowy po nelsońsku (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z włoskiej kapusty (jajka)
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Lazania pod beszamelem (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Mix sałat z sosem winegret
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku (mąka pszenna, jajka, białko mleka, soja), kuleczki ziemniaczane, surówka z selera naciowego (białko mleka, jajka) + zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Krem z soczewicy czerwonej z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Bryzol z boczkiem i cebulką (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki z chrzanem
PIĄTEK
- Zupa brokułowo-jarmużowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kapusty kiszonej