Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 15 do 19 września 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler)
lub
- DANIE EXTRA: Matelanka grybowska (białko mleka, jajka), ćwiartki ziemniaczane, surówka + krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Zupa brokułowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Filet drobiowy w cieście włoskim (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z białej i czerwonej kapusty (jajka)
ŚRODA
- Rosół z makaronem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa marchwiowo-cebulowa z grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym (białko mleka, mąka pszenna), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z kapusty pekińskiej (białko mleka, jajka) + zupa marchwiowo-cebulowa z grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z marchwi i pora (jajka)