Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 28 lipca do 1 sierpnia 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Spaghetti carbonara (mąka pszenna, białko mleka, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Schab pod beszamelem (białko mleka, mąka pszenna), frytki, surówka (jajka, białko mleka)
WTOREK
- Zupa pomidorowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka wiosenna z oliwą z oliwek
ŚRODA
- Krem z dyni z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Filet z kurczaka w sosie śmietanowym z ryżem (mąka pszenna, białko mleka)
- Bukiet warzyw
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Kotlet drobiowy panierowany (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Ryba po grecku (seler)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Fasolka szparagowa okraszona bułką tartą (białko mleka, mąka pszenna)