Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 18 do 22 sierpnia 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Leczo z kiełbasą i pieczywem (mąka pszenna, białko mleka, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Grillowany filet z kurczaka z masłem czosnkowym (białko mleka), dufinki ziemniaczane, surówka z kapusty pekińskiej (białko mleka, jajka) + krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Bryzol z boczkiem i cebulką (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw
CZWARTEK
- Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kotlet devolay (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Frytki
- Marchew z jabłkiem
PIĄTEK
- Zupa z cukinii z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Surówka Colesław (jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Słomiany placek (białko mleka, mąka pszenna) z makrelą, surówka Colesław (jajka) + zupa z cukinii z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)