Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 4 do 8 sierpnia 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
WTOREK
- Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kotlet drobiowy panierowany (mąka pszenna, jajka)
- Frytki
- Buraczki czerwone
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Rolada drobiowa w boczku z sosem pieczarkowym (białko mleka, soja), kluski kładzione obsypane migdałami (mąka pszenna, białko mleka, jajka), modra kapusta + barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Schab pod beszamelem (mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z porem (białko mleka, jajka)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowo- paprykowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Naleśniki z serem i musem truskawkowym (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Miruna pod pierzynką szpinakową, ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), fasolka szparagowa żółta okraszana bułką tartą (mąka pszenna, białko mleka) + zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)