Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 14 do 18 lipca 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z omielanego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet z kurczaka w sosie śmietanowym z ryżem (mąka pszenna, białko mleka)
- Mix sałat z sosem winegret
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet na grybowski sposób (mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), mix sałat z sosem winegret + zupa z omielanego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka)
WTOREK
- Zupa kalafiorowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kotlet devolay (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Frytki
- Marchew z jabłkiem
ŚRODA
- Rosół z tartym ciastem (seler, białko mleka, mąka pszenna, jajka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Placek po węgiersku (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Surówka z białej kapusty
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z kiszonej kapusty + zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)