Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 14 do 18 lipca 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Risotto z kurczakiem w sosie słodko – kwaśnym (mąka pszenna, białko mleka)
- Surówka z kapusty pekińskiej (białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku (mąka pszenna, jajka, białko mleka, soja), łódeczki ziemniaczane, mizeria (białko mleka) + zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Zupa z cukinii z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Roladka z karczku (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki z chrzanem
ŚRODA
- Zupa brokułowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Łazanki z boczkiem i kapustą (mąka pszenna, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, mix sałat z sosem winegret + zupa brokułowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa serowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Klops w sosie myśliwskim (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z białej i czerwonej kapusty (jajka)
PIĄTEK
- Zupa ogórkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba po grecku (mąka pszenna, seler)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw