Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 23 do 27 czerwca 2025 roku.
ZESTAW 1
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Szkolna), klasy I-V
- Szkoła Podstawowa nr 2 im. św. Jana Pawła II w Grybowie
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), kurczak w miodowym sosie teryiaki z ryżem (mąka pszenna, białko mleka, seler), warzywa na patelnię, kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Zupa jarzynowa z kalarepą i zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka), filet drobiowy duszony w ziołach, ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna), makaron z sosem bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka), kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), kapusta na ciepło (mąka pszenna, białko mleka), kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa marchwiowo-cebulowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), pierogi leniwe (mąka pszenna, białko mleka, jajka) kompot wieloowocowy
ZESTAW 2
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Węgierska), klasy VI-VIII
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), kurczak w miodowym sosie teryiaki z ryżem (mąka pszenna, białko mleka, seler), warzywa na patelnię, kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Zupa jarzynowa z kalarepą i zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka), filet drobiowy duszony w ziołach, ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna), makaron z sosem bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka), kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), kapusta na ciepło (mąka pszenna, białko mleka), kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa marchwiowo-cebulowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), pierogi leniwe (mąka pszenna, białko mleka, jajka) kompot wieloowocowy