Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 16 do 20 czerwca 2025 roku.
ZESTAW 1
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Szkolna), klasy I-V
- Szkoła Podstawowa nr 2 im. św. Jana Pawła II w Grybowie
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską (mąka pszenna, białko mleka, seler), pomidor malinowy z cebulką i szczypiorkiem, kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka), filet drobiowy w cieście włoskim (mąka pszenna, jajka, białko mleka), ziemniaki z koperkiem (białko mleka), mizeria (białko mleka), kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Zupa z białych warzyw z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), makaron z jabłkami i cynamonem (mąka pszenna), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- NIECZYNNE
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa z ciecierzycy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy
ZESTAW 2
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Węgierska), klasy VI-VIII
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską (mąka pszenna, białko mleka, seler), pomidor malinowy z cebulką i szczypiorkiem, kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka), filet drobiowy w cieście włoskim (mąka pszenna, jajka, białko mleka), ziemniaki z koperkiem (białko mleka), mizeria (białko mleka), kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Zupa z białych warzyw z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), makaron z jabłkami i cynamonem (mąka pszenna), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- NIECZYNNE
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa z ciecierzycy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy