Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 9 do 13 czerwca 2025 roku.
ZESTAW 1
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Szkolna), klasy I-V
- Szkoła Podstawowa nr 2 im. św. Jana Pawła II w Grybowie
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka), spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler), kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Zupa brokułowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka, białko mleka), ziemniaki z koperkiem (białko mleka), marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Żurek z ziemniakami i pieczywem (seler, mąka pszenna, białko mleka), kasza manna z musem truskawkowym (mąka pszenna, białko mleka), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka), bitki ze schabu w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki z koperkiem (białko mleka), kapusta modra, kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), paluszki rybne (mąka pszenna, jajka), ziemniaki z koperkiem (białko mleka), sałata lodowa z jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem (białko mleka), kompot wieloowocowy
ZESTAW 2
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Węgierska), klasy VI-VIII
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka), spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler), kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Zupa brokułowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka, białko mleka), ziemniaki z koperkiem (białko mleka), marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Żurek z ziemniakami i pieczywem (seler, mąka pszenna, białko mleka), kasza manna z musem truskawkowym (mąka pszenna, białko mleka), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka), bitki ze schabu w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki z koperkiem (białko mleka), kapusta modra, kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), paluszki rybne (mąka pszenna, jajka), ziemniaki z koperkiem (białko mleka), sałata lodowa z jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem (białko mleka), kompot wieloowocowy