Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 2 do 6 czerwca 2025 roku.
ZESTAW 1
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Szkolna), klasy I-V
- Szkoła Podstawowa nr 2 im. św. Jana Pawła II w Grybowie
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), makaron z kurczakiem, suszonymi pomidorami i szpinakiem (mąka pszenna, białko mleka, seler), kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Zupa pomidorowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), sznycel mielony (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), młoda kapusta na ciepło (białko mleka, mąka pszenna), kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna), pierogi z serem na słodko (mąka pszenna, jajka, białko mleka), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), buraczki czerwone, kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami (seler), racuchy okraszane cukrem pudrem i owocami (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy
ZESTAW 2
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Węgierska), klasy VI-VIII
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), makaron z kurczakiem, suszonymi pomidorami i szpinakiem (mąka pszenna, białko mleka, seler), kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Zupa pomidorowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), sznycel mielony (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), młoda kapusta na ciepło (białko mleka, mąka pszenna), kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna), pierogi z serem na słodko (mąka pszenna, jajka, białko mleka), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), buraczki czerwone, kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami (seler), racuchy okraszane cukrem pudrem i owocami (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy