Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 16 do 20 czerwca 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską (mąka pszenna, białko mleka, seler)
- Pomidor malinowy z cebulką i szczypiorkiem
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet schabowy z patelni (mąka pszenna, jajka), ziemniaki z koperkiem (białko mleka), młoda kapusta na ciepło (mąka pszenna, białko mleka) + zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet drobiowy w cieście włoskim (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
ŚRODA
- Zupa z białych warzyw z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Sztufada z karczku, kluski cięte (jajka), mix sałat z sosem vinegret
CZWARTEK
- NIECZYNNE
PIĄTEK
- Zupa z ciecierzycy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Łosoś w sosie cytrynowym (białko mleka, mąka pszenna), frytki, surówka z marchewki z chrzanem (białko mleka, jajka)