Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 2 do 6 czerwca 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Makaron z kurczakiem, suszonymi pomidorami i szpinakiem (mąka pszenna, białko mleka, seler)
lub
- DANIE EXTRA: Karczek po królewsku (białko mleka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), mizeria (białko mleka) + zupa jarzynowa z fasolką szparagową i ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Zupa pomidorowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Młoda kapusta na ciepło (białko mleka, mąka pszenna)
ŚRODA
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Krokiety po meksykańsku (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Matelanka grybowska, frytki, surówka + zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Schab z pieczarkami pod beszamelem (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z buraków i papryki czerwonej
PIĄTEK
Kapuśniak z ziemniakami (seler)
- Filet z miruny panierowany (jajka, mąka pszenna)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z selera i marchwi (białko mleka)