Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 26 do 30 maja 2025 roku.
ZESTAW 1
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Szkolna), klasy I-V
- Szkoła Podstawowa nr 2 im. św. Jana Pawła II w Grybowie
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler), kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka), filet drobiowy po parysku (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (białko mleka, mąka pszenna), kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Botwinka z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka), pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Zupa pomidorowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka), bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), bukiet warzyw, kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy
ZESTAW 2
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Węgierska), klasy VI-VIII
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler), kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka), filet drobiowy po parysku (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (białko mleka, mąka pszenna), kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Botwinka z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka), pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Zupa pomidorowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka), bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), bukiet warzyw, kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy