Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 19 do 23 maja 2025 roku.
ZESTAW 1
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Szkolna), klasy I-V
- Szkoła Podstawowa nr 2 im. św. Jana Pawła II w Grybowie
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna), kurczak w miodowym sosie teriyaki z ryżem (mąka pszenna, białko mleka), warzywa na patelnię, kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Zupa brokułowo-jarmużowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka), sznycel mielony (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), mizeria (białko mleka), kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka), naleśniki z serem i sosem czekoladowym (białko mleka, jajka, mąka pszenna), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka), kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), młoda kapusta na ciepło (mąka pszenna, białko mleka), kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa jarzynowa z kalarepą i ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka), makaron z pieczonym jabłkiem (mąka pszenna, białko mleka), kompot wieloowocowy
ZESTAW 2
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Węgierska), klasy VI-VIII
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna), kurczak w miodowym sosie teriyaki z ryżem (mąka pszenna, białko mleka), warzywa na patelnię, kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Zupa brokułowo-jarmużowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka), sznycel mielony (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), mizeria (białko mleka), kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Fasolka po bretońsku z pieczywem (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja), naleśniki z serem i owocami (białko mleka, jajka, mąka pszenna), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka), kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), młoda kapusta na ciepło (mąka pszenna, białko mleka), kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa jarzynowa z kalarepą i ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka), makaron z pieczonym jabłkiem (mąka pszenna, białko mleka), kompot wieloowocowy