Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 12 do 16 maja 2025 roku.
ZESTAW 1
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Szkolna), klasy I-V
- Szkoła Podstawowa nr 2 im. św. Jana Pawła II w Grybowie
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa koperkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka) kasza manna z truskawkami (mąka pszenna, białko mleka), kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka), kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), buraczki, kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja), pierogi leniwe (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Zupa serowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), nuggetsy z kurczaka (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), mizeria (białko mleka), kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), łazanki z kapustą (mąka pszenna, soja), kompot wieloowocowy
ZESTAW 2
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Węgierska), klasy VI-VIII
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa koperkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka) kasza manna z truskawkami (mąka pszenna, białko mleka), kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka), kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), buraczki, kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja), pierogi leniwe (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- OBIAD: Zupa serowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), nuggetsy z kurczaka (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), mizeria (białko mleka), kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), łazanki z kapustą (mąka pszenna, soja), kompot wieloowocowy