Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 26 do 30 maja 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po góralsku (białko mleka, soja), łódeczki ziemniaczane, surówka wiosenna (jajka) + zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet drobiowy po nelsońsku (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (białko mleka, mąka pszenna)
ŚRODA
- Botwinka z ziemniakami(seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, mix sałat z sosem winegret + botwinka z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Bryzol z boczkiem i cebulką (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw z sosem czosnkowym (jajka)
PIĄTEK
- Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba po grecku (mąka pszenna)
- Ziemniaki opiekane z masłem ziołowym (białko mleka)
- Sałatka z roszponki z granatem