Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 19 do 23 maja 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna)
- Kurczak w miodowym sosie teriyaki z ryżem (mąka pszenna, białko mleka)
- Warzywa na patelnię
lub
- DANIE EXTRA: Filet z kurczaka zapiekany z mozzarellą i szparagami (mąka pszenna, białko mleka), frytki, sałata masłowa z rzodkiewką i pomidorkami koktajlowymi + zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa brokułowo-jarmużowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
ŚRODA
- Fasolka po bretońsku z pieczywem (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Naleśniki z serem i owocami (białko mleka, jajka, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Stek wieprzowy w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka), kluski śląskie (mąka pszenna, jajka), surówka z włoskiej kapusty (jajka) + fasolka po bretońsku z pieczywem (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
CZWARTEK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Młoda kapusta na ciepło (mąka pszenna, białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z kalarepą i ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Makaron z pieczonym jabłkiem (mąka pszenna, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Słomiany placek z makrelą (mąka pszenna, białko mleka, jajka), surówka z cukinii (jajka) + zupa jarzynowa z kalarepą i ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)