Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 28 kwietnia do 2 maja 2025 roku.
ZESTAW 1
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Szkolna), klasy I-V
- Szkoła Podstawowa nr 2 im. św. Jana Pawła II w Grybowie
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa jarzynowa z ryżem (seler, białko mleka, mąka pszenna), spaghetti bolognesse (mąka pszenna, białko mleka, seler), kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Zupa pieczarkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), kotlet drobiowy panierowany (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna), łazanki z kapustą (mąka pszenna, soja), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- NIECZYNNE
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa brokułowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), bukiet warzyw, kompot wieloowocowy
ZESTAW 2
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Węgierska), klasy VI-VIII
PONIEDZIAŁEK
- OBIAD: Zupa jarzynowa z ryżem (seler, białko mleka, mąka pszenna), spaghetti bolognesse (mąka pszenna, białko mleka, seler), kompot wieloowocowy
WTOREK
- OBIAD: Zupa pieczarkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), kotlet drobiowy panierowany (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy
ŚRODA
- OBIAD: Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna), łazanki z kapustą (mąka pszenna, soja), kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- NIECZYNNE
PIĄTEK
- OBIAD: Zupa brokułowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), bukiet warzyw, kompot wieloowocowy