Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 14 do 18 kwietnia 2025 roku.
ZESTAW 1
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Szkolna), klasy I-V
- Szkoła Podstawowa nr 2 im. św. Jana Pawła II w Grybowie
PONIEDZIAŁEK
- Zupa brokułowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Risotto z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym (mąka pszenna, białko mleka)
- Surówka z białej kapusty
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet drobiowy po parysku (jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Warzywa gotowane
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Kapusta zasmażana (mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Krem z soczewicy czerwonej z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Makaron z serem (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
ZESTAW 2
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Węgierska), klasy VI-VIII
PONIEDZIAŁEK
- Zupa brokułowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Risotto z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym (mąka pszenna, białko mleka)
- Surówka z białej kapusty
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet drobiowy po parysku (jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Warzywa gotowane
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Kapusta zasmażana (mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Krem z soczewicy czerwonej z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Makaron z serem (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy