Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 28 kwietnia do 2 maja 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb wieloziarnisty i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, pasztet pieczony (soja), ogórek świeży, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa jarzynowa z ryżem (seler, białko mleka, mąka pszenna), spaghetti bolognesse (mąka pszenna, białko mleka, seler), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mandarynka, herbatniki petitki (mąka pszenna), woda niegazowana
WTOREK
- ŚNIADANIE: Owsianka na mleku, chleb domowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, miód naturalny, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa pieczarkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), kotlet drobiowy panierowany (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (melon żółty, borówka, kiwi), chrupki kukurydziane, herbata malinowa
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Chleb razowy (mąka razowa) z masłem, szynka tradycyjna (soja), sałata lodowa, pomidor malinowy, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna), łazanki z kapustą (mąka pszenna, soja), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Muffinka jogurtowa (mąka pszenna, białko mleka, jajka), woda ABC
CZWARTEK
- NIECZYNNE
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb słonecznikowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, twarożek (białko mleka), szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa brokułowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), bukiet warzyw, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, paluszki Lajkonik (mąka pszenna), soczek 100% Tymbark