Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 21 do 25 kwietnia 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb wieloziarnisty i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa krakowska (soja), ogórek, pomidor malinowy, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna), ryż z truskawkami (białko mleka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Jabłko deserowe, chrupki kukurydziane, sok 100% Tymbark pet
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Chleb razowy (mąka razowa) i pszenny (mąka pszenna) z masłem, ser żółty (białko mleka), sałata lodowa, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z tartym ciastem (seler, białko mleka, mąka pszenna, jajka), bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), mizeria (białko mleka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, wafelek śmietankowy (białko mleka, mąka pszenna), woda niegazowana
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa na mleku, chleb ziemniaczany i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, parówki z szynki, rzodkiewka, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami (seler, mąka pszenna, soja), naleśniki z serem i owocami (białko mleka, jajka, mąka pszenna), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Arbuz, talarki (mąka pszenna), herbata malinowa
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, chleb słonecznikowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, dżem owocowy niskosłodzony, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa marchwiowo – cebulowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Podusie z jabłkiem, woda ABC