Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 28 kwietnia do 2 maja 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z ryżem (seler, białko mleka, mąka pszenna)
- Spaghetti bolognesse (mąka pszenna, białko mleka, seler)
lub
- DANIE EXTRA: Roladka schabowa (soja, mąka pszenna), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), mizeria (białko mleka) + zupa jarzynowa z ryżem (seler, białko mleka, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa pieczarkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kotlet drobiowy panierowany (mąka pszenna, jajka)
- Frytki
- Marchew z jabłkiem
ŚRODA
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Bitki w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Młode ziemniaki z koperkiem (białko mleka)
- Modra kapusta
CZWARTEK
- NIECZYNNE
PIĄTEK
- Zupa brokułowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba po grecku (seler)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw