Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 21 do 25 kwietnia 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna)
- Ryż z truskawkami (białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Matelanka grybowska (mąka pszenna, białko mleka, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), sałata lodowa z warzywami i sosem jogurtowo-majonezowym (jajka, białko mleka) + zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna)
ŚRODA
- Rosół z tartym ciastem (seler, białko mleka, mąka pszenna, jajka)
- Bryzol z boczkiem i cebulką (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
CZWARTEK
- Kapuśniak z ziemniakami (seler, mąka pszenna soja)
- Naleśniki z serem i owocami (białko mleka, jajka, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet de volaille (mąka pszenna, białko mleka, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), sałata masłowa z jajkiem i rzodkiewką (białko mleka) + kapuśniak z ziemniakami (seler, mąka pszenna soja)
PIĄTEK
- Zupa marchwiowo-cebulowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kiszonej kapusty