Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 14 do 18 kwietnia 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa brokułowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Risotto z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym (mąka pszenna, białko mleka)
- Surówka z białej kapusty
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku (białko mleka, mąka pszenna, jajka, soja), frytki, surówka z białej kapusty + zupa brokułowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
ŚRODA
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet drobiowy po nelsońsku (jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Warzywa gotowane
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Lazania pod beszamelem (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Mix sałat z sosem winegret
lub
- DANIE EXTRA: Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka, białko mleka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), kapusta zasmażana (mąka pszenna, soja) + zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
PIĄTEK
- Krem z soczewicy czerwonej z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Makaron z serem (mąka pszenna, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z selera + krem z soczewicy czerwonej z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)