Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 7 do 11 kwietnia 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kurczak w miodowym sosie teriyaki z ryżem (mąka pszenna)
- Warzywa na patelnię
lub
- DANIE EXTRA: Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym na placuszkach ziemniaczanych (mąka pszenna, białko mleka, jajka), surówka z kapusty pekińskiej (jajka)+ zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Roladka ze schabu /boczek, kiełbasa, papryka czerwona/ (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
ŚRODA
- Żurek z ziemniakami i kiełbasą (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Gołąbki w sosie pomidorowym (mąka pszenna, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet drobiowy panierowany (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kapusta modra, ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka) + żurek z ziemniakami i kiełbasą (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowo- paprykowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Nuggetsy z kurczaka z dipem tysiąca wysp (białko mleka, mąka pszenna, jajka)
- Frytki
- Mix sałat z sosem winegret
PIĄTEK
- Zupa cebulowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Ślimaczki rybne w sosie cytrynowym (mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchewka z pomarańczą i słonecznikiem