Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 24 do 28 marca 2025 roku.
ZESTAW 1
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Szkolna), klasy I-V
- Szkoła Podstawowa nr 2 im. św. Jana Pawła II w Grybowie
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Spaghetti bolognesse (mąka pszenna, białko mleka, seler)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa brokułowo-jarmużowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Bitki schabowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Krem z dyni z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Łazanki z kapustą (mąka pszenna, soja)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa cebulowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kiszonej kapusty
- Kompot wieloowocowy
ZESTAW 2
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Węgierska), klasy VI-VIII
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Spaghetti bolognesse (mąka pszenna, białko mleka, seler)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa brokułowo-jarmużowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Krem z dyni z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Łazanki z kapustą (mąka pszenna, soja)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa cebulowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kiszonej kapusty
- Kompot wieloowocowy