Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 17 do 21 marca 2025 roku.
ZESTAW 1
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Szkolna), klasy I-V
- Szkoła Podstawowa nr 2 im. św. Jana Pawła II w Grybowie
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z omielanego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka)
- Makaron z serem (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
- Mandarynka
WTOREK
- Zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Gulasz wieprzowy z kaszą wiejską (mąka pszenna, białko mleka)
- Surówka z białej kapusty
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Pierś z kurczaka po parysku (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa kalafiorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Naleśniki z serem i owocami (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kompot wieloowocowy
ZESTAW 2
Dotyczy:
- Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Grybowie (ul. Węgierska), klasy VI-VIII
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z omielanego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka)
- Leczo z kiełbasą i pieczywem (mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Kompot wieloowocowy
- Mandarynka
WTOREK
- Zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Placek po węgiersku (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Surówka z białej kapusty
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Pierś z kurczaka po parysku (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa kalafiorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Naleśniki z serem i owocami (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kompot wieloowocowy