Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 17 do 21 marca 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb razowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa krakowska drobiowa (soja), sałata lodowa, pomidor malinowy, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa z omielnaego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka), makaron z serem (mąka pszenna, białko mleka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mandarynka, talarki (mąka pszenna), herbata malinowa z goździkami
WTOREK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb wieloziarnisty i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, ser żółty (białko mleka), szczypiorek, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), gulasz wieprzowy z kaszą wiejską (mąka pszenna), surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Chałka pleciona (mąka pszenna), jabłko deserowe, woda niegazowana ABC
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Kasza manna (mąka pszenna) na mleku, banan, chleb słonecznikowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, dżem owocowy niskosłodzony, herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka), filet z kurczaka po parysku (mąka pszenna, białko mleka, jajka), marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mus ze świeżych owoców /melon żółty, pomarańcza, banan, jabłko /, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Chleb razowy (mąka razowa) z masłem, jajecznica (białko mleka), ogórek kiszony, rzodkiewka, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa kalafiorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), sznycel mielony (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), mizeria (białko mleka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Podusie z jabłkiem (mąka pszenna), woda niegazowana
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb graham i pszenny (mąka pszenna) z masłem, makrela w pomidorach, papryka żółta, ogórek świeży, herbata z cytryną
- OBIAD: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (mąka pszenna, białko mleka, seler), naleśniki z serem i owocami (mąka pszenna, jajka, białko mleka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, herbatniki (mąka pszenna), woda niegazowana