Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 31 marca do 4 kwietnia 2025 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z cukinii z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską (mąka pszenna, białko mleka)
- Pomidor malinowy z cebulką i szczypiorkiem
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku (mąka pszenna, jajka, białko mleka, soja)+ ziemniaki opiekane z masłem ziołowym (białko mleka), mizeria (białko mleka) + zupa z cukinii z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet z kurczaka duszony w ziołach (mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z włoskiej kapusty (jajka)
ŚRODA
- Fasolka po bretońsku z pieczywem (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Roladka z karczku (soja), dufinki ziemniaczane, surówka z selera naciowego (jajka) + fasolka po bretońsku z pieczywem (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Schab pod beszamelem (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z buraków i czerwonej papryki
PIĄTEK
- Zupa dyniowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Wiosenna sałatka z kiełkami rzodkiewki
lub
- DANIE EXTRA: Dorsz panierowany (mąka pszenna, jajka), frytki, grillowana cukinia okraszana parmezanem (białko mleka),+ zupa dyniowa z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)